Bd 1 Mai nr 28 (fostă Compozitorilor)
021 79 42 066
programari@radiologul.ro

Ecografie mamară

Ecografia mamară este examenul principal recomandat în explorarea sânului la o femeie sub 35-40 ani. Ecografia mamară este o metodă de investigare a sânilor, cu ajutorul ultrasunetelor; neinvazivă, nedureroasă, neiradiantă, care poate fi efectuată și repetată la orice vârstă. Medicii clinicii noastre recomandă efectuarea anual a acestei investigații ca parte a controlului de rutină pentru prevenirea cancerului de sân. Deoarece sânul femeii tinere este mai dens, eventualele modificări de densitate determinate de procesele patologice (tumori, chisturi etc.) se vizualizează rapid și corect pe ecografie, pentru stabilirea unui diagnostic exact.

Cancerul mamar poate fi vindecat în proporție de 90% atunci când este descoperit în fazele incipiente ale bolii, ecografia fiind investigația care evidențiază tumorile foarte mici, nepalpabile diferențiază tumorile solide de cele chistice (cu lichid).

Există criterii ecografice de diferențiere între malign și benign, astfel că rezultatul are un grad suficient de precizie diagnostică.

Clinica noastră va stă la dispoziție cu medici primari de specialitate dedicați fiecărui pacient în parte, pentru înțelegerea diagnosticului și îmbunătățirea stării dvs de sănătate

Cum se efectuează ecografia mamară

Medicul primar de specialitate aplică un gel pe sân, pentru ca sonda să se miște mai ușor și pentru a vizualiza corect și complet toată suprafața acestuia. Sonda va fi coordonată de medic, prin mișcări specifice, mai întâi pe un sân apoi pe celălalt, iar imaginile captate sunt prelucrate de un program special și sunt afișate pe monitorul ecografului. Pe toată perioada investigației, medicul primar de specialitate va oferi pacientei informațiile necesare, iar după terminarea acesteia, în cadrul consultației de specialitate, va interpreta  rezultatul obținut pentru înțelegerea rezultatelor. Astfel, de la noi veți pleca având un diagnostic corect și complet, și o mai bună înțelegere a stării dvs de sănătate precum și sfaturi utile pentru menținerea acesteia la cote optime.

Noi lucrăm pentru pacienții noștri și ne folosim toate competențele dobândite în peste 20 de ani de experiență pentru ca dvs să fiți sănătoși. Experiența medic pacient din clinica noastră are la bază un profund respect pentru știința medicală, dedicare față de pacient dar și un înalt grad de discreție.

Cum vă pregătiți pentru ecografia mamară

Pentru vizualizarea corectă se recomandă efectuarea ecografiei mamare în afara perioadei menstruale, când sânii sunt mai denși și mai puțin sensibili. Medicii noștri vă recomandă să consumați 300 ml de lichid cu jumătate de oră înainte de efectuarea investigației. Pentru stabilirea unui diagnostic precis, echipa de medici a clinicii Radiologul va sugerează să efectuați mereu ecografie de sân bilaterală, pentru a putea urmări evoluția sănătății acestora și a identifica la timp eventualele schimbări patologice. În acest sens, este indicat să aveți la dvs și cea mai recentă ecografie efectuată la sâni, pentru a putea compara cele două rezultate și a va oferi cele mai bune sfaturi pentru sănătatea dvs.