Bd 1 Mai nr 28 (fostă Compozitorilor)
021 79 42 066
programari@radiologul.ro

Ecografie Doppler

Ecografia Doppler este o metodă de investigație cu ultrasunete, deci neiradiantă, extrem de utilă, neinvazivă, accesibilă și repetabilă pentru explorarea vaselor de sânge și afecțiunilor acestora.

Folosind ecourile produse de globulele roșii din sânge se poate calcula viteza de curgere a sângelui, modul de curgere al acestuia ,  se pot vizualiza îngustările sau dilatațiile vaselor de sânge, se pot vizualiza eventualele cheaguri de sânge (tromboze), etc. Astfel, se obțin atât informații despre structură (morfologie), cât și date funcționale despre sistemul nostru circulator si răsunetul funcționării acestuia asupra celorlalte organe și sisteme.

Ecografia Doppler se efectuează țintit, pe segmente anatomice, fiind centrală (se adresează vaselor principale ale trunchiului: aorta cu ramurile ei, vene cave cu ramurile lor) și periferică (se adresează vaselor extremităților: membru superior, inferior, etc).

Ecografia Vasculară Doppler este un examen complex, însă medicii noștri primari de specialitate vor face totul pentru confortul dvs și vă vor ghida cu amabilitate și profesionalism pe tot parcursul investigației. Cum rezultatul oricărei investigații este scris pentru medic, folosind termeni și formulări specific medicale, medicii noștri va stau la dispoziție cu consultația radio-imagistică, prin care vin în întâmpinarea pacientului pentru a-i explica pe înțelesul său ceea ce s-a descoperit și ce pași ar fi recomandat să facă în continuare.

În Clinica noastră, Ecografia Doppler este realizată de medici primari de specialitate, iar imaginile obținute prin această metodă sunt interpretate eficient și rapid.

În Clinica noastră se realizează

Doppler carotidă * Doppler arterial de membru inferior * Doppler venos de membru inferior

Cum se efectuează ecografia Doppler?

Ecografia Doppler este o investigație complexă, care necesită timp pentru efectuarea completă ai corectă a acesteia. Medicii noștri vin în întâmpinarea dvs cu amabilitate și profesionalism, pentru a va simți confortabil pe tot parcursul examinării.

În cazul ecografiei Doppler de carotidă, pacientul stă întins, având o pernă sub umeri care îi va permite să lase capul pe spate. Medicul va folosi gel pe suprafața investigată, după care va apăsa foarte ușor cu sonda, prin mișcări specifice, care îi permit sa vizualizeze vasul investigat.

In cazul ecografiei Doppler de membru inferior este necesar ca pacientul să stea în șezut, iar apoi sa se ridice în picioare pe masa de consultații, pentru a permite medicului vizualizarea vaselor de sânge necesare pentru a stabili diagnosticul complet și corect. Ecografia Doppler este o investigație de finețe, cu beneficii pentru sănătatea vaselor de sânge și, implicit, a întregului organism.

Clinica noastră vă stă la dispoziție cu medici primari de specialitate dedicați fiecărui pacient în parte, pentru înțelegerea diagnosticului și îmbunătățirea stării dvs de sănătate. Experiența medic pacient din clinica noastră are la bază un profund respect pentru știința medicala, dedicare față de pacient dar și un înalt grad de discreție. Astfel, de la noi veți pleca având un diagnostic corect și complet, și o mai bună înțelegere a stării dvs de sănătate precum și sfaturi utile pentru menținerea acesteia la cote optime.