Bd 1 Mai nr 28 (fostă Compozitorilor)
021 79 42 066
programari@radiologul.ro

Bine ați venit!

Clinica noastră vă oferă servicii de imagistică- medicală 

Campanie „Mama și fiica”

Conform statisticilor 25 de femei din România sunt diagnosticate în fiecare zi cu cancer la sân, ceea ce înseamnă aproximativ 10.000 de cazuri descoperite anual. La nivel european, România este țara cu cele mai multe decese cauzate de cancerul de sân, ovarian sau de col, iar vârsta pacientelor depistate cu această maladie este tot mai …

Plaja topless contraindicată?

Expunerea la soare are rolul ei important în menținerea sănătății, în afară de rolul estetic. Vitamina D necesară sănătății oaselor se produce în piele sub acțiunea razelor soarelui. Dar, ca întotdeauna, excesul poate fi dăunător. Radiațiile solare sunt un amestec de radiații electromagnetice care bombardează permanent Pământul. Cele mai importante care ajung la suprafața Terrei …

Ecografia mamară versus mamografia versus IRM

Dr Cosmin Alexandrescu Medic primar radiologie – imagistică medicală Competență senologie imagistică Despre investigarea imagistică a sânilor se pun numeroase întrebări, circulă numeroase legende urbane și există nenumărați cunoscători/cunoscătoare care habar nu au în realitate despre subiect. Mai jos voi încerca să răspund la cele mai frecvente astfel de întrebări plecând atât de la tratatele …

Comunicarea medic- pacient la Radiologul

Relația dintre medic și pacient este una privilegiată. Sau așa ar trebui să fie. Pentru a lăsa pe un  străin să intre în cercul tău de siguranță personală, să ia decizii pentru tine, pentru sănătatea ta, să aibă dreptul să iți taie corpul în timp ce ești inconștient, este nevoie de încredere. În antichitate medicii …

Consultația clinică – tipuri și desfășurare

Consultația clinică / consultul clinic reprezintă etapa fundamentală a elaborării unui diagnostic și a tratamentului corespunzător acestuia. Ea se desfășoară în unul sau mai muți timpi, funcție de pacient și patologia acestuia. Din motive de claritate a prezentării și maipuțin din considerente științifice, putem împărți consultațiile în 3 categorii: Consultația inițială Consultația complementară Consultația de …

Ce este ecografia?

Ecografia (sau ultrasonografia) este o metodă de explorare a organelor interne, cu ajutorul ultrasunetelor. Ea este neiradiantă, rapidă, repetabilă și relativ necostisitoare. Aceasta metodă permite vizualizarea principalelor organe care se gasesc la nivelul abdomenului si pelvisului, principalele vase de sânge și ganglioni limfatici. Ecografia permite obținerea de informații esențiale despre organele investigate: măsoară dimensiunea acestora, …