Bd 1 Mai nr 28 (fostă Compozitorilor)
021 79 42 066
programari@radiologul.ro

Ecografie mamară

Ecografia mamară este examenul principal recomandat în explorarea sânului la o femeie sub 35-40 ani. Ecografia mamara este o metoda de investigare a sanilor, cu ajutorul ultrasunetelor; neinvaziva, nedureroasa, neiradianta, care poate fi efectuata si repetata la orice varsta. Medicii clinicii noastre recomanda efectuarea anual a acestei investigatii ca parte a controlului de rutina pentru prevenirea cancerului de san. Deoarece sânul femeii tinere este mai dens, eventualele modificări de densitate determinate de procesele patologice (tumori, chisturi etc.) se vizualizeaza rapid si corect pe ecografie, pentru stabilirea unui diagnostic exact.

Cancerul mamar poate fi vindecat in proportie de 90% atunci cand este descoperit in fazele incipiente ale bolii, ecografia fiind investigatia care evidentiaza tumorile foarte mici, nepalpabile diferentiaza tumorile solide de cele chistice (cu lichid).

Exista criterii ecografice de diferentiere intre malign si benign, astfel ca rezultatul are un grad suficient de precizie diagnostica.

Clinica noastra va sta la dispozitie cu medici primari de specialitate dedicati fiecarui pacient in parte, pentru intelegerea diagnosticului si imbunatatirea starii dvs de sanatate

Cum se efectueaza ecografia mamara

Medicul primar de specialitate aplica un gel pe san, pentru ca sonda sa se miste mai usor si pentru a vizualiza corect si complet toata suprafata acestuia. Sonda va fi coordonata de medic, prin miscari specifice, mai intai pe un san apoi pe celalalt, iar imaginile captate sunt prelucrate de un program special si sunt afisate pe monitorul ecografului. Pe toata perioada investigatiei, medicul primar de specialitate va oferi pacientei informatiile necesare, iar dupa terminarea acesteia, in cadrul consultatiei de specialitate, va interpreta  rezultatul obtinut pentru intelegerea rezultatelor. Astfel, de la noi veti pleca avand un diagnostic corect si complet, si o mai buna intelegere a starii dvs de sanatate precum si sfaturi utile pentru mentinerea acesteia la cote optime.

Noi lucram pentru pacientii nostri si ne folosim toate competentele dobandite in peste 20 de ani de experienta pentru ca dvs sa fiti sanatosi. Experienta medic pacient din clinica noastra are la baza un profund respect pentru stiinta medicala, dedicare fata de pacient dar si un inalt grad de discretie.

Cum va pregatiti pentru ecografia mamara

Pentru vizualizarea corecta se recomanda efectuarea ecografiei mamare in afara perioadei menstruale, cand sanii sunt mai densi si mai putin sensibili. Medicii nostri va recomanda sa consumati 300 ml de lichid cu jumatate de ora inate de efectuarea investigatiei. Pentru stabilirea unui diagnostic precis, echipa de medici a clinicii Radiologul va sugereaza sa efectuati mereu ecografie de san bilaterala, pentru a putea urmari evolutia sanatatii acestora si a identifica la timp eventualele schimbari patologice. In acest sens, este indicat sa aveti la dvs si cea mai recenta ecografie efectuata la sani, pentru a putea compara cele doua rezultate si a va oferi cele mai bune sfaturi pentru sanatatea dvs.

Radiologul